woensdag 2 oktober 2013

Weten jullie wat je allemaal met appels kan doen?


 

Vorige week ontpopten de kinderen van leefgroep II zich tot echte keukenprinsen en -prinsessen.
Dankzij de grote voorraad appelen die we meebrachten uit de boomgaard konden we allerlei lekkers maken. Op woensdag maakten we appelsap, op donderdag appelmoes en op vrijdag appelflappen.
Voor we onze kookkunsten bovenhaalden mochten we de appels en peren sorteren. We mochten ze ook wegen op een oude balans. Zo oefenden we de begrippen: zwaar, licht, meer, minder, evenveel. We rangschikten de appels van groot naar klein en omgekeerd. Een kleuter merkte op dat een appel bijna even groot is als één van onze kleuters haar hoofd. We gingen op zoek naar een manier om te controleren of dit klopte. We gebruikten touwtjes om de omtrek te meten. In de bewegingshoek gooiden we ringen naar een appelboom. We speelden ook het spelletje "De boomgaard." Als afsluiter vertelde de juf het verhaal van "Kleine reus en de appelboom."

Een leuke uitspraak uit een kindermond: De kinderen zochten samen naar het woord "boomgaard" na volgende omschrijving: "Het is geen bos maar er staan wel veel bomen. Aan de bomen hangt fruit. De bomen staan heel netjes op een rij." Er kwamen allerlei oplossingen maar deze was wel zeer knap gevonden nl. "een boomklasje".

Foto's kan u bekijken in ons album. Ze zijn onderverdeeld in verschillende mapjes.